Oog Onderwijs Ondersteuning
Actie

Nieuws
Brian Wilson werkt met onder meer Lana Del Rey voor zijn nieuwe album
Brian Wilson werkt met onder meer Lana Del Rey voor zijn nieuwe album

Brian Wilson (The Beach Boys) is voor zijn nieuwe album aan het werk met verschillende artiesten. Zo werken onder meer Lana Del Rey, Frank Ocean en zangeres/actrice Zooey Deschanel (She & Him) mee op de aankomende plaat.


Frank Ocean heeft naar verluid al een song ingezongen met de titel Special Love. Lana Del Rey werkte dan weer aan een track met de naam Last Song, een nummer over het einde van The Beach Boys. Naar het schijnt zullen ook Nate Ruess (fun.) en Kacey Musgraves op het album te horen zijn.

Wilson werkt momenteel in de Ocean Way Studios in Hollywood aan zijn nieuwe plaat. Volgens Don Was, verantwoordelijk voor de bas op het album, zijn de nummers van hetzelfde niveau als Summer’s Gone, het laatste album van The Beach Boys. “Ik had geen idee dat hij nog een heel album met nummers van zo’n dergelijke kwaliteit had”, aldus Was tegenover Billboard. 

Bron: Muziek.nlGeplaatst op 21/07/14 | link naar dit artikel
The Script kondigt vierde album aan
The Script kondigt vierde album aan

Op 12 september verschijnt 'No Sound Without Silence', het vierde album van de Ierse band The Script. Dit maakte de band afgelopen vrijdag bekend tijdens een wereldwijd exclusief uitgezonden Google Hangout waar fans vragen konden stellen. Ook in Nederland was er een fan party.


The Script, bestaande uit Danny O'Donoghue, Mark Sheehan en Glen Power kreeg inspiratie voor hun vierde album tijdens de #3 wereldtournee die ze in 11 maanden langs uitverkochte shows in Europa, Azië, Noord Amerika en Australië bracht. In Nederland speelde de band in een uitverkocht Ziggo Dome terwijl het optreden oorspronkelijk in de HMH zou plaatsvinden. Ook stonden ze in 2013 voor de tweede keer op Pinkpop. In de tourbus hadden ze een speciaal gemaakte mobiele studio waar alle ideeën in werden opgeslagen. Eenmaal klaar met de tour vertrok de band naar de studio in zowel Dublin als Londen om het album af te ronden.

Eerste single van het nieuwe album is het nummer 'Superheroes'. Dit was het eerste nummer wat werd geschreven tijdens hun uitverkochte stadiontour in Amerika en beschrijft het gevoel wat de band had wanneer ze van het podium kwamen: vol adrenaline, superheroes.

Het nummer gaat vandaag in premiere op de radio.

The Script boekte met hun eerste 3 albums wereldwijd enorme successen. Er werden meer dan 20 miljoen albums verkocht en de band ontving voor elk album de dubbel platina status. Eerste single van het vorige album #3 'Hall of Fame', een samenwerking met will.i.a.m. was wereldwijd een nummer 1 hit. De single werd 5 miljoen keer verkocht, 150 miljoen keer bekeken via Youtube en 100 miljoen keer gestreamd via Spotify. In Nederland scoorde de band een Spotify record: het album #3 stond een jaar lang in de Spotify album top 10.

Bron: Rocknieuws.nlGeplaatst op 21/07/14 | link naar dit artikel
Powerplay week 30 – 2014: Jett Rebel - Louise
Powerplay week 30 – 2014: Jett Rebel - Louise

21 t/m 27 juli 2014


Was zijn vorige single ook al Powerplay bij Laser, de nieuwe single ‘Louise’ mag dat predicaat Powerplay ook niet ontgaan. Jett Rebel behoort dit jaar tot de verrassingen van Nederlandse bodem en wat voor verrassing. Inclusief de goede muziek van een superster weet hij zich omringt met de magie van dat sterrendom. Overal waar hij optreedt maakt hij indruk. Zijn looks zijn mooi en bijzonder, dat maakt dat hij een graag geziene en gehoorde gast is.

Afgelopen week was hij nog te gast tijdens de Nijmeegse 4-daagse feesten en trad op in de St Stevenskerk met een akoestische set, w.o. de nieuwe single ‘Louise’. Dat maakte indruk. Jett Rebel is de Haagse singer-songwriter Jelte Tuinstra. Hij houdt van muziek van o.a. Todd Rundgrun en Beach Boys, dus een echte lefhebber van goede muziek. Na zijn hits ‘Tonight’ en ‘On top of the world, is ‘Louise’ zijn derde hit dit jaar.

Na optredens tijdens North Sea Jazz (mét een Michael Jackson-mash up), is hij de komende tijd o.a. nog te horen en zien tijdens Zwarte Cross, Lowlands, Brabant Open Air, UitBoulevard, en dit najaar start zijn Tour d’amour, waarvan inmiddels een aantal optredens al zijn uitverkocht.

© Sieb KroeskeGeplaatst op 20/07/14 | link naar dit artikel
Pagina 1 van 556 pagina's  1 2 3 >  Last ›