Oog Onderwijs Ondersteuning
Actie
Nieuws
Powerplay week 48 – 2014:  STROMAE, FT. LORDE, PUSHA T., Q-TIP & HAIM
Powerplay week 48 – 2014:  STROMAE, FT. LORDE, PUSHA T., Q-TIP & HAIM

24 t/m 30 november 2014  
De Belgische singer-songwriter en maestro Paul van Haver alias Stromae heeft sinds 2009 een bijna niet te volgen succes opgebouwd via België, Frankrijk en de rest van Europa en zelfs Canad


Zijn eerste hit was ‘Alors on danse’ in 2009. Gevolgd door o.a. ‘Papaoutai’ (2013), ‘Formidable’ (2013), ‘Tout les memes’ (2014) en ‘Ta fete’ (2014) en zijn platina album ‘Racine carrée’ .
Zijn muziek varieert van hiphop, techno, house, beat en electro. Inmiddels heeft hij ook zijn eigen kledingmerk gelanceerd met wederom een verdraaiing van de naam maestro-stromae, nl. Mosaert.

Onlangs heeft hij het openingsnummer voor de nieuwe Hunger Games: Mockingjay - Part 1 soundtrack gemaakt. Het nummer ‘Meltdown’ is een bewerking van het nummer ‘Merci’ van hem en aan dit nummer is meegewerkt door zangeres Lorde en de rappers Pusha T en Q-Tip en de zusjes Haim. Stromae zelf is niet te horen op het nummer, wel is hij als producer verantwoordelijk voor ‘Meltdown’. Zangeres Lorde is overigens verantwoordelijk voor de muziek van de gehele soundtrack.
20 en 21 november gaf Stromae twee optredens in de Amsterdamse Ziggo Dome. Beide shows waren in korte tijd uitverkocht en de reacties op beide shows waren unaniem en overtuigend positief en vol enthousiasme.


https://www.facebook.com/stromae 

copyright: Siep Kroeske - LayzerGeplaatst op 23/11/14 | link naar dit artikel
Taylor Swift schrijft weer muziekgeschiedenis
Taylor Swift schrijft weer muziekgeschiedenis

Taylor Swift heeft voor de tweede keer in korte tijd muziekgeschiedenis geschreven in de Verenigde Staten.


De zangeres is de eerste vrouw in de 56-jarige historie van de Billboard Hot 100 die haar eigen single van de nummer 1-positie stoot. Begin deze maand brak Swift records toen ook haar nieuwe album 1989 in een week tijd meer dan een miljoen keer over de toonbank ging.
Swifts nieuwe single Blank Space stijgt deze week in de Amerikaanse hitlijst van de dertiende naar de eerste plaats. De toppositie was vorige week ook al voor Swift, toen voerde ze de lijst aan met Shake It Off. Het nummer stond vier weken bovenaan de Billboard Hot 100. Swift is tot nu toe de enige artiest die dit jaar twee nummer 1-hits scoorde in de Verenigde Staten.

De 24-jarige Swift is pas de tiende artiest die zijn eigen single van de nummer 1-positie stoot. Eerder deden onder meer The Beatles, Boyz II Men, Puff Daddy en Ja Rule dat.

Niet alleen Swifts singles doen het goed, ook haar meest recente plaat 1989 gaat als een speer. Het drie weken geleden uitgebrachte album staat bovenaan de albumlijst. Binnen een paar weken zijn zo'n twee miljoen exemplaren verkocht.

Met het succes van 1989 schreef Swift begin deze maand muziekgeschiedenis. Het schijfje werd in de eerste week ruim 1,3 miljoen keer verkocht. Daarmee was Swift de eerste artiest ooit die drie platen aflevert met meer dan een miljoen verkochte exemplaren in de eerste zeven dagen.

"Het is goed om Taylor Swift te zijn", zei Keith Caulfield van Billboard tegen USA Today. "Ze is een superster, alles pakt goed voor haar uit en ze doet alles op de juiste manier."

Door: NovumGeplaatst op 20/11/14 | link naar dit artikel
Powerplay week 47 – 2014:  MARK RONSON FT BRUNO MARS ‘Uptown funk’
Powerplay week 47 – 2014:  MARK RONSON FT BRUNO MARS ‘Uptown funk’

17 t/m 23 november 2014  
Als voorloper van zijn vierde album verschijnt dezer dagen de single van dj, producer, singer-songwriter Mark Ronson waarbij hij samenwerkt met Bruno Mars.


De single is gelijknamig aan het nieuwe album, nl. “Uptown Funk”.  Mark Ronson werkte al eerder samen met Bruno Mars. Hij produceerde de singles “Gorilla” en “Locked Out Of Heaven”. De single “Uptown Funk” bevat geweldige funk elementen uit de jaren ’70 en ’80. De magie tussen Bruno Mars en Mark is er dus nog steeds getuige deze geweldige single en doet soms denken aan Prince, soms aan “Oops upside your head” van Gap Band  etc. https://www.youtube.com/watch?v=IeHDnF7MU90

Mark Ronson vergaarde wereldfaam als hitproducer en verantwoordelijke voor de doorbraak van Amy Winehouse met de singles “Valerie” en “Rehab”. Daarnaast is hij ook de stille kracht achter 'Ooh Wee', de grote hit van Ghostface Killah en Nate Dogg. Hij heeft door de jaren heen ook muziek geproduceerd voor o.a. Lilly Allen, Sean Paul, Robbie Williams, Christina Aguilera, Nas en Old Dirty Bastard, Kaiser Chiefs.
Eerder verschenen zijn albums “Here comes the fuzz” (2003), “Version” (2007), “Record Collection” (2010). Het vierde album van Mark Ronson verschijnt eind januari 2015.
http://www.markronson.co.uk/

copyright: Sieb Kroeske / Layzer
 Geplaatst op 16/11/14 | link naar dit artikel