Oog Onderwijs Ondersteuning
Actie
Nieuws
‘Foo Fighters is volgens Dave Grohl ‘domste bandnaam ooit’
‘Foo Fighters is volgens Dave Grohl ‘domste bandnaam ooit’

Dave Grohl is niet bepaald heel erg blij met de naam van zijn band Foo Fighters. Hij noemt het zelfs "de domste bandnaam ooit."


Dat zegt hij in gesprek met Anderson Cooper van het CNN-programma 60 Minutes.

De ex-drummer van Nirvana geeft toe dat de naam van de band een beetje ongelukkig is. "Als ik had geweten dat deze band voor meer dan een anderhalve maand zou bestaan, dan had ik wel een andere naam gekozen. Het is namelijk de domste naam ooit."

Het oprichten van Foo Fighters, ondanks de naam, is voor Grohl een goede zet geweest, aangezien hij na het overlijden van Kurt Cobain (de zanger van Nirvana) bang was geworden voor muziek. "Het verlies van Kurt was echt heel erg rot. Als een nummer maar ook een klein beetje emotionele lading had, kon ik het al niet meer aan. Dat komt doordat muziek altijd met mijn hart verbonden is."

Het nieuwe album Sonic Highways van de Foo Fighters zal op 10 november uitgebracht worden.

Door: NU.nl/Eke Bosman foto: fanpopGeplaatst op 29/10/14 | link naar dit artikel
Powerplay week 44 – 2014:  THE VAMPS “Cecilia (You’re breaking my heart)”
Powerplay week 44 – 2014:  THE VAMPS “Cecilia (You’re breaking my heart)”

27 oktober t/m 2 november 2014  
De Britse poprockband The Vamps timmert sinds 2012 aan de weg in de huidige bezetting. 


Deze bezetting bestaat  uit Brad Simpson (leadzang, gitaar), James McVey (leadgitaar, zang), Connor Ball (basgitaar, zang) en Tristan Evans (drums, zang). En deze week zijn ze Powerplay op Laser!

Eind 2012 wisten ze zich dermate in de kijker te spelen dat muzieklabel Mercury hen tekende. Na eerst de singles: Can We Dance (2013), Wild Heart (2014), Last Night (2014), volgde: Somebody To You, waar de Amerikaanse zangeres, actrive Demi Lovato een gastrol heeft, dat levert hen een platina single in AUS, goud in Nieuw Zeeland en zilver in eigen land Engeland.
De opvolger van die grote hit is “Cecilia (You're Breaking My Heart)” ooit een hit in de jaren 70 van Simon & Garfunkel van de album-klassieker “Bridge over troubled water” en met de Canadese zanger Shawn Mendes als gastzanger.
De single is inmiddels een hit in Engeland, Australië en Nieuw Zeeland. Dit is een grote radiohit.

Inmiddels is hun live reputatie groot en zijn ze support-act geweest voor o.a. McFly, Selena Gomez, Taylor Swift en the Wanted. Momenteel hebben ze eigen headlining tour in Engeland.
April dit jaar verschijnt hun debuutalbum “Meet the Vamps” en in Engeland inmiddels onderscheiden met goud voor de verkoop van meer dan 100.000 ex. Top 10 noteringen in Engeland, Australië, Nieuw Zeeland, Ierland, Spanje.

http://www.thevamps.net/
https://www.facebook.com/thevampsofficial

copyright: Sieb Kroeske / Layzer foto: Capital FM
 Geplaatst op 26/10/14 | link naar dit artikel
Blaudzun trots op tourliedje
Blaudzun trots op tourliedje

Blaudzun hoefde geen moment na te denken toen hij werd gevraagd om een nummer te schrijven naar aanleiding van de start van de Tour de France in Utrecht volgend jaar. 


De zanger, zelf een groot liefhebber van de wielrennerij, is trots op het eindresultaat, laat hij weten aan Novum Nieuws.
Het nummer, getiteld Bon Voyage, werd woensdag officieel gepresenteerd in Parijs tegelijkertijd met de rest van de details van de belangrijkste wielerkoers. "De eerste reacties zijn heel enthousiast", zegt hij opgetogen. "Het is toch een spannende dag als je nieuw materiaal uitbrengt."

Bon Voyage is volgens de 39-jarige zanger niet per se een echt 'wielerliedje'. "Wat is dat überhaupt? Ik heb al direct tegen de organisatie gezegd dat ze ook geen wielersong moeten verwachten. Bon Voyage gaat over het leven zelf. Over liefde of over het gebrek daar aan."

De zanger vermoedt dat hij door Utrecht is gevraagd vanwege zijn liefde voor het wielrennen. "Ik denk wel dat ze van me wisten dat ik een enorme liefhebber ben. Ik hoefde er zelf ook nauwelijks over na te denken."

Zelf stapt Blaudzun, die zijn artiestennaam ontleende aan de Deense ex-prof Verner Blaudzun, ook regelmatig op de fiets. "Ik doe het graag. Maar echt talent heb ik niet. Ik ben er ook iets te zwaar voor inmiddels."

Blaudzun, die eigenlijk Johannes Sigmond heet, kon zelf niet bij de presentatie zijn. Hij is op tournee in Duitsland. Wel komt hij woensdagavond over naar Amsterdam voor De Wereld Draait Door. "Vanmiddag in Parijs zijn was voor mij niet haalbaar. Maar ik ga het nummer volgend jaar wel bij de ploegenpresentatie zingen. Sowieso ga ik het de komende tijd veel spelen."

Door: Novum Foto: Tim FicherouxGeplaatst op 22/10/14 | link naar dit artikel
Pagina 1 van 576 pagina's  1 2 3 >  Last ›