Oog Onderwijs Ondersteuning
Actie

Nieuws
Lowlands plaatst blokkenschema voor 2014 online
Lowlands plaatst blokkenschema voor 2014 online

Lowlands heeft het blokkenschema voor het festival online gezet. Je vindt het complete schema op Lowlands.nl.


Bezoekers hebben de mogelijkheid om via Facebook in te loggen op de Lowlands site, waarna je kunt zien wie naar welke acts gaat kijken. Dit jaar is er ook weer een speciale Lowlands 2014 app. Deze zijn te vinden in de Apple Store voor de iPhone en via Google Play voor Android.

Lowlands vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 augustus in Biddinghuizen en is helemaal uitverkocht. Op het programma staan onder meer Queens Of The Stone Age, Stromae, Snoop Dogg, The National en Portishead.

Bron: Muziek.nlGeplaatst op 01/08/14 | link naar dit artikel
Rockgitarist Dick Wagner (71) overleden
Rockgitarist Dick Wagner (71) overleden

 De Amerikaanse gitarist Dick Wagner is op 71-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Scottsdale, Arizona overleden. Hij werkte veelvuldig samen met Alice Cooper en Lou Reed.


Wagner werd woensdag in het ziekenhuis opgenomen met respiratoire insufficiëntie, waarbij er een tekort aan zuurstof in de longen terechtkomt. Dat meldt muziekblad Rolling Stone.

Twee weken eerder werd Wagner opgenomen voor een hartkwaal. Hij startte zijn carrière in de jaren 60, nadat hij zichzelf gitaar had leren spelen. Hij zong in de band Frost.

Met zijn band Ursa Major maakte hij opnames met producer Bob Ezrin, die zag dat Wagner veel potentie had. Ezrin koppelde de gitarist aan de band van Alice Cooper, dat zou resulteren in een langdurige samenwerking. Samen met Cooper schreef Wagner hits als I Never Cry en How You Gonna See Me Now.

Wagner ging in de jaren 70 op tournee met Lou Reed en is te horen op zijn albums Berlin en Rock ‘N’ Roll Animal. Verder werkte Wagner nog mee aan platen van onder andere Kiss, Hall & Oates, Rod Stewart, Aerosmith, Nils Lofgren, Meat Loaf, Air Supply en Peter Gabriel.
Door: NU.nlGeplaatst op 01/08/14 | link naar dit artikel
The Analogues spelen ‘The Magical Mystery Tour’ in Den Haag
The Analogues spelen ‘The Magical Mystery Tour’ in Den Haag

The Beatles namen ‘The Magical Mystery Tour’ op in de tijd dat ze het optreden als groep al hadden opgegeven. Tot groot verdriet van veel Beatles-fans werden de nummers dan ook nooit live ten gehore gebracht. Bovendien waagden weinig tributebands zich de afgelopen jaren aan de complexe songs. Tot nu, want daar zijn The Analogues.


Bart van Poppel, Fred Gehring, Jan van der Meij, Jac Bico en Diederik Nomden vormen samen met muzikale ondersteuning van een leger aan blazers, strijkers en multi-instrumentalisten The Analogues. In deze samenstelling traden ze dit jaar op in People's Place. De aanwezige bezoekers en media sloegen stijl achterover en Leo Blokhuis twitterde er lyrisch over. ‘Meesters in het nabootsen van de Beatlessound’, schreef het Parool. Het kon en mocht niet bij één concert blijven. Daarom komen The Analogues dit najaar naar Den Haag. Laat de Beatlemania maar weer beginnen…

'...hun herschepping van Magical mystery tour, live nog wel, is muzikaal een waar spektakelstuk.' - Het Parool
'Goeie help! Ik kom terug uit People’s Place, The Analogues spelen The Beatles, onwaarschijnlijk goed.' - Leo Blokhuis op Twitter

LET OP: De kaartverkoop start op vrijdag 1 augustus. Deze dag zal er ook een beperkt aantal Early Bird tickets met €5 korting in de verkoop gaan. Wees er dus snel bij, want op = op!

THE ANALOGUES
Vrijdag 17 oktober | Zaal open: 19:30, aanvang: 20:00 | Entree: €22,50 (excl. servicekosten)
Locatie: Paard van Troje, Prinsegracht 12, Den Haag.Geplaatst op 30/07/14 | link naar dit artikel
Pagina 1 van 561 pagina's  1 2 3 >  Last ›