Oog Onderwijs Ondersteuning
Actie
Nieuws
Powerplay week 06 – 2015:  KITTY, DAISY, LEWIS
Powerplay week 06 – 2015:  KITTY, DAISY, LEWIS

2 t/m 8 februari 2015  
Het Londens trio Kitty, Daisy, Lewis is al enkele jaren actief en maakt muziek die een combinatie is van Swing, R&B, C&W, Blues, Hawaiiaans, R&R.


Ver weg heeft hun muziek wel iets van de sound van Kid Creole & Coconuts (uit jaren 80 o.a. ‘Annie I’m not your daddy’). 
De muziek is vrolijk, opgewekt en stimulerend. Alle 3 zijn ze multi-instrumentalisten en spelen wanneer het zo uitkomt zowel, drums, toetsen, gitaar, accordeon, banjo, steel, en ze gebruiken vaak antiek opname materiaal. Voor hun opnamens gebruiken ze geen computers en digitaal materiaal.

Ze hebben wereldwijd inmiddels een stevige fanbase opgebouwd en onder die fans bevinden zich o.a. Chris Martin, David Lynch, Dustin Hoffman. Ze speelden als gasten bij tours van o.a. Coldplay,  Razorlight, Jools Holland, Mika, Stereophonics en Mark Ronson. Ook mochten ze al 3x op Glastonbury optreden. Eén van hun meest opvallende hits stamt uit 2008 en is “Going up the country” (hit uit jaren ’60 van Canned Heat). De afgelopen 3 jaar is het vrij rustig geweest rond het trio. Die stilte wordt nu doorbroken met de release van hun opvallende single ‘Baby bye bye’. Het is het eerste visitekaartje van hun derde album ‘Kitty, Daisy & Lewis – The Third’ dat nu ook uit is. N.b. de clip van ‘Baby bye bye’ bevat schokkende beelden.

Tour:
13 en 14 maart zijn Kitty, Daisy & Lewis in Nederland voor optredens in Amsterdam –Paradiso (13) en Enschede – Atak (14), als laatste van 21 optredens in de UK en Europa. Aansluitend vertrekken ze naar de Noord-Amerika en Japan.

http://www.kittydaisyandlewis.com/

https://www.facebook.com/kittydaisyandlewis

copyright: Sieb Kroeske / Layzer.nlGeplaatst op 01/02/15 | link naar dit artikel
Powerplay week 05 – 2015:  YEARS & YEARS “King”
Powerplay week 05 – 2015:  YEARS & YEARS “King”

26 januari t/m 1 februari 2015
Het Engelse trio Years & Years scoorde de eerste van dit nieuw ejaar al een Powerplat met “Desire”.


De opvolger is inmiddels een feit “King” en wat een hit, hoewel de single officieel pas 1 maart uit gaat komen is alles nu aan het exploderen rond deze single. Kijk maar eens naar de videoclip! Wow! Choreograaf van de clip is Ryan Heffington (o.a. bekend van Sia, Arcade Fire).
Years & Years zijn Olly Alexander, Mikey Goldsworthy, en Emre Turkmen  en ze zijn bij elkaar als band sinds 2010. Hun live performance heeft in Engeland al zoveel losgemaakt dat de Engelse tour in februari, maart 2015 volledig is uitverkocht.
Onlangs is het trio genomineerd voor de “MTV Brand New For 2015” award en “BBC Sound of 2015”.
29 april zijn ze terug in Nederland (Bitterzoet, Amsterdam) na hun optreden tijdens Eurosonic Noorderslag.


https://www.facebook.com/YearsAndYears
http://yearsandyearsofficial.com/
http://www.vevo.com/watch/years-years/King-%28Official-Video%29/GBUV71401553
live-performance “King” @ Future festival BBC Radio 1: https://www.youtube.com/watch?v=Y8qdJB3S6AA 

copyright: Sieb Kroeske - Layzer.nlGeplaatst op 25/01/15 | link naar dit artikel
Powerplay week 04 – 2015: Gavin James ‘Book of love’
Powerplay week 04 – 2015: Gavin James ‘Book of love’

19 t/m 25 januari 2015  
Bij het horen van de eerste tonen van dit liedje ‘Book of love’ (live) krijg je al kippenvel.


En dan die stem, die snijdt overal doorheen. Dit is pure liefde voor muziek. Binnen enkele weken staat Nederland en dit jaar 2015 zeker ook heel veel andere landen in de wereld op z’n kop voor deze Ierse zanger. Zijn liedje ‘Book of love’ is een kadootje. Eens in de zoveel tijd is er zo’n liedje waar iedereen voor gaat en dit is ‘m dus.
Gavin James, singer-songwriter en nog maar 20 jaar. Het weekend van 16 januari was hij in Nederland voor o.a. optredens tijdens Eurosonic-Noorderslag. Dat heeft indruk gemaakt en hoe!
De EP waar ‘Book of love’ vanaf komt is getiteld ‘Live at Whelans’.
Een eerdere EP ‘Say Hello’ uit 2013 bezorgde hem in eigen land Ierland al de waardering met het winnen van The Irish Choice Music Prize Award voor ‘Song Of The Year’.
Hij heeft intussen een enorme reputatie opgebouwd met zijn optredens, wat o.a. resulteerde in support act te zijn voor James Blunt tijdens zijn Europese tour in 2014.

https://www.facebook.com/gavinjamesmusic/timeline
http://www.twitter.com/gavinjames

copyright: Sieb Kroeske - Layzer.nl
 Geplaatst op 18/01/15 | link naar dit artikel