Oog Onderwijs Ondersteuning
Actie

Nieuws
Powerplay week 40 – 2014: Janne Schra & Torre Florim
Powerplay week 40 – 2014: Janne Schra & Torre Florim

29 september t/m 5 oktober 2014  
Een bijzonder duo, dat zijn Torre Florim & Janne Schra. Zij tekenden voor de leader van de nieuwe TV-serie Hollands Hoop.


De kick off van deze leader was op 24 september bij de De Wereld Draait Door. Daar mochten ze Reap what we have sown voor het eerst ten gehore brengen..
De single is de leader van de nieuwe TV-serie, maar er is meer muziek van de band De Staat waar Torre de leadzang heeft. Opvallend veel muziek van De Staat zelfs.
Regisseuse Dana Nechushtan vond dat de nummers van De Staat, met name van het album I_CON, (2013) perfect bij de sfeer van de serie passen. 
Dana Nechushtan; “Het is heel bijzonder als muziek van één specifieke band of muzikant zich als vanzelf aan de serie opdringt. We begonnen met het nummer Devils Blood en kwamen zo steeds weer bij nummers van De Staat uit. Het paste zo één op één, dat we de stoute schoenen hebben aangetrokken en Torre gevraagd hebben de leadermuziek te verzorgen. Hier is, in samenwerking met Janne Schra, het prachtige Reap what we have sown uit voort gekomen.”

Frontman Torre Florim is heel erg blij met deze bundeling van krachten: "Het komt niet vaak voor dat je een samenwerking kan doen met een Nederlandse serie van deze kwaliteit. Om op deze manier, en in deze hoeveelheid met onze nummers te kunnen bijdragen aan de sfeer en identiteit van zo'n productie, is voor mij absoluut een eer.
Andersom werkt het voor mij ook: onze nummers staan in een nieuw en ander daglicht, wat onze muziek ook weer extra diepgang geeft. De combinatie voelt heel logisch: In Hollands Hoop zit een combinatie van grimmigheid en humor die je ook terugvindt in De Staat."

Hollands Hoop ging in het weekend van 20/21 september in première in de Oosterpoort in Groningen, waar de serie zich ook grotendeels afspeelt. Afgelopen week beleefde de serie haar publiekspremière tijdens Nederlands Film Festival in Utrecht, waar de serie meedingt naar een Gouden Kalf voor televisiedrama. In de hoofdrollen zijn te zien Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Paul Muller en Cynthia Abma.

De achtdelige serie is vanaf afgelopen zaterdag 27 september wekelijks te zien om 21:05 uur op NPO 2.
De single “Reap What We Have Sown” is 25 september uitgebracht.

http://www.npo.nl/artikelen/hollands-hoop
https://www.facebook.com/janne.schra
http://www.destaat.net/

copyright: Sieb Kroeske - LayzerGeplaatst op 28/09/14 | link naar dit artikel
Extra concert 3FM Presents: The Script in de Ziggo Dome
Extra concert 3FM Presents: The Script in de Ziggo Dome

De mannen van The Script geven zaterdag 21 maart 2015 een extra 3FM Presents concert in de Ziggo Dome.


De tickets voor de show van vrijdag 20 maart 2015 waren binnen no-time uitverkocht, daarom geeft de band een extra 3FM presents concert op zaterdag 21 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop is reeds gestart.

Het vierde en nieuwe studio-album van The Script No Sound Without Silence kwam 12 september uit en werd uitgeroepen tot Album van de Week. De mannen schreven de plaat tijdens het touren. Veel nummers werden dan ook na hun optredens geschreven waardoor de band de on-stage energie beter kon vatten in de muziek. De eerste single van het album 'Superheroes' werd meteen al bestempeld als 3FM Megahit (en is ook op jpuw Laser een veelgehoord nummer!)

bron: 3fmGeplaatst op 27/09/14 | link naar dit artikel
Slash verdedigt U2 en Apple
Slash verdedigt U2 en Apple

Apple en U2 kregen fors wat kritiek te verduren nadat de Ierse band de plaat Songs of Innocence samen met het Amerikaanse techbedrijf gratis via iTunes verspreidde.


De rockgitarist Slash neemt het nu voor Apple en U2 op. In Ultimate Classic Rock Magazine noemt de ex-Guns n' Roses-gitarist het gratis aanbieden Songs of Innocence 'een briljante actie'.
"Het gratis weggeven van je album op zo'n grote schaal is een geniaal stukje marketing. Alleen een band van het formaat U2 komt daar mee weg", aldus Slash. Verder schildert hij de huidige muziekindustrie af als een soort Wilde Westen waarin niemand meer weet hoe je het beste de promotie van een nieuw album kunt aanpakken.
En hoe slim hij het werk van Apple en U2 ook vindt, hij ziet het niet als dé oplossing voor de problemen in de muziekindustrie. "Als je in de bevoorrechte positie zit om je album in ieders iTunes-bibliotheek te krijgen, dan is deze manier van werken perfect, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd." bron: TelegraafGeplaatst op 25/09/14 | link naar dit artikel
Pagina 1 van 572 pagina's  1 2 3 >  Last ›