Oog Onderwijs Ondersteuning
Actie

Nieuws
Red Hot Chili Peppers drummer misselijk van martelpraktijken CIA
Red Hot Chili Peppers drummer misselijk van martelpraktijken CIA

Chad Smith, drummer van de Red Hot Chili Peppers, moest bijna overgeven op een parkeerplaats in Malibu.


 Nadat hij hoorde dat de CIA naar verluidt de muziek van zijn band gebruikt als mentale mishandeling van terroristen, kan hij dit nauwelijks geloven.

Om welk nummer het gaat is niet bekend, maar Smith walgt van het feit dat de CIA hun muziek zou gebruiken, al kan hij zich niet voorstellen dat welk nummer dan ook van de Peppers negatieve gevoelens kan opwekken. "Ik dacht altijd dat ze daar metal voor gebruikten. Onze muziek is positief bedoeld man, het moet mensen juist een fijn gevoel geven."

De drummer staat totaal niet achter de handelwijze van de CIA. "Ik snap dat mensen onze muziek irritant kunnen vinden, maar dit is wel triest... ik vind het verschrikkelijk om te horen."


bron: rocknieuws



Geplaatst op 14/04/14 | link naar dit artikel
Powerplay week 16 – 2014:  Moss ‘Unilove’
Powerplay week 16 – 2014:  Moss ‘Unilove’

14 t/m 20 april 2014

De Nederlandse band Moss is opgericht in 2003 door zanger-tekstschrijver Marien Dorleijn. 


En lanceerde in 2007 het debuutalbum ‘The long way back’. Het album kreeg goede recenties, maar nog onvoldoende basis om te stellen, hoewel er wel indruk werd gemaakt: dit zou wel eens iets kunnen gaan worden. Het tweede album ‘Never be scared’ (2009) zorgde voor meer indruk en een hitje in de vorm van ‘I apologise (dear Simon)’.
Het derde album ‘Ornaments’ (2012) zorgt voor de doorbraak naar een groter publiek en haalt zelfs een Top 10 notering in de Album Top 100. Intussen was in 2010 Lowlands al ‘bestormd’ en in 2012 zelfs Pinkpop.
Indruk en druk op de band en Morien die dit alles even goed wil verwerken zorgt voor een ‘break’.
Intussen vertrekt bassist Jasper Verhulst en wordt Koen van de Wardt zijn opvolger.
In een recent interview meldde Marien bandleden om zich heen nodig te hebben om zijn creativiteit te kunnen uiten. Het resultaat uit zich in het vierde album ‘We both know the rest is noise’ dat eind februari werd uitgebracht via Excelsior Recordings. Een sterk album met een flink potentieel. Vanaf april gaat de band toeren in het club circuit en ga die band zien en horen. Ze zijn de moeite waard.

De huidige bezetting van Moss is:
Marien Dorleijn - zang, gitaar
Michiel Stam - gitaar
Koen Van De Wardt - basgitaar
Finn Kruyning - drums

Belangrijk visitekaartje van het nieuwe album is de single ‘Unilove’ en de bijbehorende videoclip is opvallend, zo je wilt indrukwekkend. Een sterrencast die de Moss-sound uitdraagt! Met medewerking van Michiel Romeyn, René van t Hof, Peer Mascini, en Bram Swarte. De clip kwam tot stand met director Luuk Bouwman

https://twitter.com/mosstheband
https://www.facebook.com/mosstheband

copyright: Layzer - Sieb Kroeske



Geplaatst op 13/04/14 | link naar dit artikel
Jett Rebel – On Top Of The World
Jett Rebel – On Top Of The World

Overladen met muziekprijzen maar nog geen notering in charts.


Eén van de winnaars bij de afgelopen 3FM Awards was Jett Rebel. Hij opende de show en mocht de prijs voor Beste Nieuwkomer mee naar huis nemen. Eerder deze week ontving hij de Serious Talent Award 2014, en in januari beloonde de vakjury van Edison Pop hem ook met de prijs voor Beste Nieuwkomer.

Het jaar gaat voorspoedig voor de zanger, componist en multi-instrumentalist. Door zijn platenlabel Sony werd hij gevraagd om een nummer te schrijven voor de soundtrack van de Hollywood-film The Amazing Spider-Man 2. Bij die track, On Top Of The World, werd gisteren de officiële videoclip gelanceerd.

Jett Rebel (echte naam Jelte Tuinstra) ziet gelijkenissen tussen hemzelf en de hoofdpersoon in de film. ‘Hij is ook een buitenbeentje met een alterego. Spider-Man en Jett Rebel hebben wat dat betreft nogal wat overeenkomsten. Ik ben heel trots op deze samenwerking, omdat ik op deze manier mijn muziek op een andere manier onder de aandacht kan brengen’, vertelde hij op Youtube.

In korte tijd veel lof en awards voor Jett Rebel, maar van een notering in een hitlijst is het nog niet gekomen. In iTunes valt On Top Of The World momenteel met een 126ste plek net buiten de top 100. Wordt dit zijn eerste grote hit?

On Top Of The World op iTunes en Spotify

Jett Rebel - On Top Of The World

 

bron: Marcus Lucas



Geplaatst op 12/04/14 | link naar dit artikel
Pagina 1 van 537 pagina's  1 2 3 >  Last ›